Hvad gør Kinesio Taping og Kinesio Tex Tape?

Elastisk terapeutisk taping, ind i mellem omtalt som kinesiologitaping, er en helbredende metodologi opfundet og introduceret i Japan i 1979 af Dr. Kenzo Kase, grundlægger af Kinesio, baseret på dyb indsigt i hud- og vævsfysiologi og dets forhold til skader, nedsat funktion, smerte og helbredelse.

Er det tapen eller teknikken, som giver så gode resultater?

Teknikken er uden tvivl det vigtigste aspekt for at opnå de største terapeutiske resultater. Men de fulde fordele ved Kinesio® tapemetoden var ikke mulige, før Kinesio® Tex Tape blev udviklet.

Hvilke fordele er der ved den originale Kinesio Tex Tape?

100% kvalitets bomuld - for komfort og åndbarhed
140% Elasticitet - samme fleksibilitete som hud og muskler
Varme aktiveret klæb - meget let, mild og energivenlig
100% Latexfri
Holdbar - gennemsnitlig 3-5 dage i brug pr. applikation

Tape With Wisdom

"Tape With Wisdom" refererer til færdighedsniveauet hos vores behandlere, men som Dr. Kase pointerer: "Der er visdom i selve Kinesio Tape." Vores uddannelsesprogram er skabt til at dele indsigt i kroppens kraftfulde naturlige heling og den gavnlige effekt "klog" taping kan have for at udløse processerne og opnå bemærkelsesværdige resultater for smertelindring, fysiologisk balance og overordnet patient velvære.

Kvalitet

Kinesio Taping® uddannelse er baseret på over 40 års evidensbaseret forskning, og er et af nøgleelementerne i Kinesio Taping-metoden. Kinesio Tape er lavet med førsteklasses materialer og gennemgår et 12-trins kvalitetstjek.

Formål & Erfaring

Kinesio skabte industrien tilbage i 1979. "Vi sigter efter at skabe de bedste uddannelses- og tapeprodukter. Vi tager vores arbejde meget seriøst, elsker at gøre det, vi laver, og vi bekymrer os. Vi stræber hver dag efter at skabe ting, der vil hjælpe folk til at leve med en bedre livskvalitet."

Kinesio® produktsortiment

Kinesio Tape er i sin helt egen kategori, designet til at fungere specifikt til Kinesio Taping®-metoden. Kinesio har sat standarden for al anden elastisk terapeutisk tape. Kinesio er skabt med den nyeste, evidensbaserede teknologi og materialer, der kun kan findes i Kinesio-produkter. Hvert af Kinesio's tapetyper er designet til at ramme og hjælpe hver persons individuelle behov. 

Kinesio's unikt designede tape giver værktøjet, men dets optimale effektivitet afhænger af færdighederne af hver enkelt uddannede og Certificerede Kinesio Taping Practitioner® (CKTP®). Det er derfor, Kinesio Taping Association altid har lagt vægt på uddannelse som det ideelle middel, til at skabe en vindende kombination af færdighed og teknik.

Hvorfor vælge KINESIO®?

Kvalitet du kan stole på

Mange kender navnet Kinesio®. Men vidste du, at Kinesio® er det specifikke varemærke for en Elastic Therapeutic Tape (ETT) og Elastic Taping Method (ETM)? Ligesom Tylenol®, Nike®, Under Amour®, Dr. Scholls® og Band-Aid®, er Kinesio® dets eget mærke af produkter (Kinesio® Tape) uddannelse og tjenester (Kinesio Taping®-metoden).

Kun Kinesio®-navnet kan tilbyde dig den højeste kvalitet, mest autentiske og maksimale behandlingsfordele. Det sætter vi vores underskrift på! Autentisk Kinesio® kvalitet kommer fra mere end 40 års (1979-)  forskning, uddannelse og erfaring med fremstilling, design og terapeutiske resultater. Det får du ikke fra mærke X, Y eller Z.  

Siden 1979, i Japan og derefter på verdensplan, har Kinesio® været forpligtet til at forbedre livskvaliteten for enhver menneskelig krop med ikke-opioidbehandlinger inden for pædiatri, geriatri, ergo- og fysioterapi, rehabilitering, neurologi... åh ja, og idræt også!

Dr. Kenzo Kase kom ikke bare med en idé til tape og lænte sig derefter tilbage for at se, hvad andre kunne gøre med det. Hans prioritet har altid været at få sine patienter til at få det bedre. Ud over input fra tusindvis af uddannede praktiserende læger og instruktører verden over, fortsætter han med at være aktiv i udviklingen af applikationer, produkter og tilpasninger – alt sammen designet med målet om bedre patientpleje.

Fremskridt er konstant, da nye terapeutiske resultater overvejes. Kinesio® hopper ikke med på enhver vogn i marketingverdenen: hver innovation testes grundigt af Dr. Kase og hans team af eksperter og af uddannede klinikere på området.

FØRST KOM METODEN, SÅ KOM VÆRKTØJET

Kinesio® Tape er den originale elastiske terapeutiske tape, introduceret på markedet i 1979 af Dr. Kenzo Kase. I første omgang havde han udviklet tapen til ældre slidgigtpatienter. Kinesio® Tape, der nu er mest almindeligt genkendt i sportsarenaer og -stadioner, bruges stadig primært i medicinske omgivelser. Som den mest anbefalede ETT-metode og ETT-tape af sundhedsfagligt personale over hele verden, er Kinesio® det eneste terapeutiske tapefirma i verden, der er bakket op af den verdensomspændende indsats fra mere end 100.000 uafhængige klinikere... et tal som fortsat vokser!

Kinesiotape: Tape, der støtter uden at begrænse din bevægelighed

Det originale kinesiotape ser dagens lys allerede i 1970, hvor en japansk kiropraktor havde et ønske om at udvikle en tape, der kunne give mærkbar støtte uden at begrænse atletens bevægelighed. I dag er kinesio tape utroligt populært hos behandlere, forhandlere og sportsforeninger, hvor det anvendes strategisk på skadede ekstremiteter for at yde smertelindring, reducere hævelse og ultimativt give støtte til fx et overbelastet eller skadet knæ, ryg eller skulder.

Hos Sports Pharma forhandler vi den originale kinesiotape og ikke kinesiologitape til behandlere, forhandlere, private og foreninger landet over, så I kan få adgang til kinesio tape fra markedets førende producenter. Kinesio tilbyder kinesotape-modeller, hvor de mest solgte er Kinesio Tex Classic og Kinesio Tex Gold (Finger Print).

Sådan kan kinesiotape anvendes

 • Kinesiotape til skulder: Kinesiotape til skulderen anvendes med succes til bl.a. støtte af skuldermuskulaturen eller til at behandle fx rotater cuff-skader og generelt til lindring af skuldersmerter.
   
 • Kinesiotape til fod: Kinesiotape til foden eller fødder anvendes både til at afhjælpe helt normale fodproblemer (fx plantar fasciitis/hælsporer og nedsunken forfod) og til sportsudøvere, der har brug for særlig støtte til svangen og generelt til smertelindring.
   
 • Kinesiotape til knæ: Kinesiotape til knæ anvendes med succes til flere forskellige knærelaterede problemer og skader. Kinesiotape til knæ balancerer musklerne, lindrer presset, reducerer hævelse og støtter knæet i forbindelse med gigt, springerknæ inflammation og lignende.
   
 • Kinesiotape til håndled: Kinesiotape til håndled anvendes særligt i forbindelse med karpaltunnelsyndrom og generelt til håndledsstøtte og smertelindring.
   
 • Kinesiotape til nakke: Kinesiotape til nakke kan bruges til lindring af smerte associeret til muskeloverbelastning eller forstuvning af ledbånd.
   
 • Kinesiotape til ankel: Kinesiotape til ankel bruges ofte i forbindelse med forstuvninger eller vridninger for at fremskynde helingsprocessen, hvor det giver støtte til leddet og minimerer risikoen for, at en skade vil opstå på ny.
   
 • Kinesiotape til albue: Kinesiotape til albuen anvendes med succes i forbindelse med tennisalbue og generelt til inflammation, hvor kinesio tape øger cirkulation, mindsker pres og manipulerer med bindevævet for at opnå smertelindring.