FORVREDET SKULDER - SKULDERLUXATION

Skulderluksation er navnet for en skulder der er gået ud af led. Det kan ske ved fald, og er en hyppig skade. Leddet skal sættes på plads igen på skadestuen og operation kan være nødvendigt hvis leddet bliver ved med at hoppe ud.
90-95 % af skulderluksation er forreste luksationer, hvilket vil sige at ledhovedet glider op foran skulderledet.

En skulder af led vil naturligvis give smerter og forhindre bevægeligheden i den skadede arm. Der kan også forekomme følelsesforstyrrelser i armen grundet til nerveskade. Nerveskade sker dog kun 10 % af tilfældene.

Når din skulder er slået af led skal den sættes på plads igen. Herefter skal armen holdes i ro i 1-2 uger. Armen og skulderen skal så trænes forsigtigt op igen.

Skulderluksation opstår ved skader og kraftige stød som kan ske ved kontaktsport. Hvis man har haft skulderen afled én gang er der markant øget risiko for at det sker igen, og det anbefales at man undgår de bevægelser eller sportsaktiviteter som forårsagede skaden.

I de fleste tilfælde vil skulderen være helet efter 3-6 måneder.

Når man skal i gang igen med sin aktivitet kan det være godt med en skulderbandage eller en optapning, der støtter skulderen. Nogle finder også hjælp i holdningsbandager eller kompressionstrøjer.

Anbefalede produkter