LUMBAGO

 

Lumbago, også kendt som lændesmerter eller lumbalgie, refererer til smerter, ubehag eller stivhed i den nedre del af ryggen, kendt som lænden. Dette er en almindelig tilstand, der kan påvirke mennesker i alle aldre, og det kan have forskellige årsager.

Årsagerne til lumbago kan variere fra overbelastning af muskler og ledbånd i lænden til mere komplekse problemer som slidgigt, diskusprolaps eller inflammatoriske tilstande. Ofte opstår lumbago som følge af pludselige bevægelser, løft af tunge genstande, dårlig kropsholdning eller langvarig inaktivitet.

Symptomerne 

Symptomerne på lumbago kan omfatte smerte eller ubehag i lænden, nedsat bevægelighed, muskelspændinger og undertiden stråling af smerten ned i benene. For de fleste mennesker er lumbago en forbigående tilstand, der kan forbedres med hvile, varme- eller kuldebehandling, let motion og smertestillende medicin.

Lændesmerter kan være kortvarige, altså under 6 uger, eller de kan være langvarige, mere end 12 uger.

Smerterne kan opstå:

  • Hvis man er i dårlig fysisk form
  • Hvis man har et fysisk tungt arbejde
  • rygning
  • overvægt
  • andre diagnoser såsom slidgigt, diabetes, hjertekarsygdomme.
  • Direkte Fald, kropsvrid eller overbelastning.
  • Og sikkert mange andre grunde som vi endnu ikke kender til.

Billede

Vil en lændestøtte hjælpe?

Brugen af en bandage eller lændestøtte kan være en mulig del af behandlingen for lumbago for visse personer. En lændestøtte kan give støtte til lænden og hjælpe med at aflaste trykket på rygsøjlen og de omkringliggende strukturer. Dette kan potentielt lindre smerter og ubehag.

Lændestøtter kommer i forskellige former og størrelser, og det er vigtigt at vælge den rigtige type i samråd med en sundhedsprofessionel. En bandage bør ikke erstatte professionel medicinsk rådgivning eller behandling, men det kan være et supplement til andre behandlingsmetoder.

Ca. 70% af verdensbefolkningen har rygsmerter på et tidspunkt, især folk mellem 35 og 55 år. Herudover får 1 ud af 5 gravide kvinder smerter i ryggen. Dvs. at rygsmerter er helt almindelige!

Anbefalede produkter