BEHANDLING AF MUSEARM

Musearm bruges ofte som betegnelsen for smerter i eller omkring albuens overside. Som ordet antyder, er der ofte tale om symptomer, der rammer personer med meget statisk arbejde. Det er fx personer, der ofte sidder foran en computer med en mus i hånden – heraf navnet musearm. En statisk arbejdsstilling leder til, at musklerne på oversiden af underarmen arbejder statisk – modsat dynamisk – gennem det meste af en arbejdsdag. Når musklerne arbejder således, bevirker det til, at blodgennemstrømningen reduceres, og det kan over tiden skabe gener og ubehag omkring albuen, hvilket altså kaldes for musearm.

Behandling af musearm kan se ud på mange måder, men helt generelt er træning ofte anbefalelsesværdigt. I nogle tilfælde kan smerterne fra musearm også lindres med op-tapeninger, støttebind eller en albuestrop, som kan aflaste det implicerede område. Vi har nedenfor udviklet en guide med en række gode råd, som du kan benytte dig af, hvis du døjer med musearm.  

Billede

Anbefalede produkter

5 gode råd: Sådan behandler du musearm 

Det er altid vigtigt, at man tager skader og smerter alvorligt uanset omfanget af generne. I værste tilfælde kan ubehandlede skader gøre ondt værre, og derfor er det bedre at være på den sikre side og lytte til ens krop, når den klager. Musearm er blevet mere og mere almindeligt, da flere mennesker befinder sig i statiske arbejdsstillinger det meste af deres arbejdsuge, men der er derfor også kommet flere gode vejledninger og produkter på markedet til behandling af netop musearm.

Her er de fem bedste råd til dig, der ønsker at behandle og afhjælpe smerter fra musearm:

 

 • Varier din arbejdsstilling og hold pauser: Det første, du bør gøre for at behandle din musearm, er at holde pauser fra din usunde og statiske arbejdsstilling. Selv hvis du er gået i gang med at behandle musearm med støttebind eller andre remedier, er det vigtigt, at du holder dine muskler i bevægelse for ikke disproportionalt at overbelaste nogle af dem. Hvis du ikke kan variere din arbejdsstilling særligt meget, bør du holde mindst 5-10 minutters pause hver time.
   
 • Støttebind og ergonomisk udstyr: Et støttebind til musearm kan være en effektiv behandlingsmulighed. Et støttebind vil hjælpe med at reducere belastningen på de overbelastede muskler samt give støtte og kompression til området, hvilket kan reducere betændelse og forbedre blodgennemstrømningen.
   
 • Medicinsk behandling: Hvis du oplever alvorlige smerter eller ubehag ved musearm, og støttebind og andre midler ikke hjælper, kan medicinsk behandling være nødvendigt. Dette kan være antiinflammatoriske lægemidler eller fysioterapi, som kan hjælpe dig med at blive fri fra gener og smerter.
   
 • Strækøvelser: Strækøvelser er en rigtig god hjælp til at lindre spændinger i arme, håndled og fingre – særligt ved statisk arbejde. Det kan blot være små øvelser som fx at strække fingrene eller rotere håndleddene og skuldrene.
   
 • Forebyggelse: Som med enhver anden skade er det vigtigt, at man tager nogle tiltag for at forebygge dem. For at forebygge musearm skal du opretholde en god kropsholdning, holde dig aktiv og sørge for regelmæssige pauser og strækøvelser. Så har du gjort en god indsats for at holde musearm på døren.