ROTATOR CUFF

 
Rotator cuff står for skuldermanchet. Skaden sker er når en eller flere, af de sener som er med til at løfte og bevæge skulderen, bliver revet over. Senerne kan sættes fast på skulderledhovedet igen via en operation.

Skaden kan være aldersbetinget eller overbelastning. Herudover kan det opstå ved direkte fald, tungt løft, eller et uventet træk i armen fx en kastebevægelse i ketsjersport.
Rotator cuff skader rammer oftest folk mellem 50 og 70 år. Folk under 40 år får sjældent denne skade.

Symptomerne på en Rotator cuff er smerter og nedsat kraft i skulderen. Smerterne opstår hurtigt og som regel med en udstråling langs armen og i nogle tilfælde helt ned til fingerspidsen.
Smerterne er mest synlige ved løft af armen i den skadede side af skulderen og kan opstå om natten hvis man ligger på den dårlige skulder.

 

Billede

Anbefalede produkter

Behandling

Den bedste løsning er operation eftersom senerne ikke kan hele sig selv. Hvis der ikke ønskes operation, kan træning og blokader dæmpe smerterne. Styrken i skulder og arm bliver dog aldrig det samme.

Efter operationen kan kølebehandling og armslynge hjælpe på smerterne. Du kan forvente at være tilbage til normalstand efter 1 år.
Armslyngen skal låses og bæres døgnet rundt i 6 uger og kan også hjælpe med aflastning inden operation.

 

Produkter