Hjælp til dårlig kropsholdning

En uhensigtsmæssig kropsholdning kan skyldes mange ting. Det kan være noget så simpelt som dårlige vaner eller mange timers arbejde med hænder og skuldre fremme foran kroppen. Det kan også opstå i forbindelse med, at man har smerter et vist sted i kroppen, der gør, at man hælder mere til den anden side for at undgå at stresse det ømme punkt. Generelt er en dårlig kropsholdning derfor et resultat af, at man jævnligt befinder sig i den samme stilling, hvilket stresser forskellige strukturer i kroppen. I dette indlæg kan du blive klogere på, hvordan du kan forbedre din kropsholdning, og hvilke andre fordele der følger af at få en bedre kropsholdning.

Sådan kan du forbedre din kropsholdning

Det første og vigtigste skridt til at opnå en bedre kropsholdning er, at man bliver bevidst om sin kropsholdning. Det kan lyde simpelt, men det er alligevel sjældent, at man aktivt tænker over, hvordan man sidder, står eller ligger. Derudover er det vigtigt, at du sørger for at variere de måder, du bærer din krop på. Det vil fx betyde, at du skal finde flere positioner at arbejde i, end du gør nu, og at du skal dyrke motion. Dårlig kropsholdning leder ofte til en række smerter som ømme skuldre, spændte nakkemuskler, hovedpine og derudover også problemer med dit humør og energiniveau.

Vores generelle råd til at få en bedre kropsholdning er derfor:

  • Dyrk motion og bevæg din krop
  • Sørg for at have flere og sunde arbejdsstillinger
  • Vær opmærksom på, hvordan din krop har det og ret dig efter det bedst muligt
  • Forestil dig, at der er et reb, der holder dig oppe. Den korrekte anatomiske kropsholdning er den, hvor leddene er bygget ovenpå hinanden.
  • Lav smidighedsøvelser flere gange ugentligt for at undgå stive led

Produkter, der hjælper dig med at forbedre din kropsholdning

Hvis man har enormt svært ved at slippe den dårlige kropsholdning, kan det være gavnligt at investere i forskellige produkter, der er udviklet til at hjælpe dig med at bryde disse vaner. Vi har nedenfor anbefalet en række produkter, som kan hjælpe dig med at opnå en bedre kropsholdning og på den måde udvikle sundere holdningsvaner.

Billede

Anbefalede produkter