Ledbåndsskade i fodled /
Forstuvet ankel

Forvredne (forstuvet) fodled med ledbåndsskader hører til de mest almindelige idrætsskader, men er et problem, som påvirker fodens stabilitet, uanset idræt eller dagligdag.

Skaden opstår, når man træder forkert med en stor del af kropsvægten på den skadede fod, som så vrides udenfor det normale bevægelsesområde og belaster ledbåndet i fodleddet. Voldsom hævelse og smerte er ofte et resultat at denne type skade.

Fodledsskaden rammer næsten altid de ydre ledbånd i foden. På ydersiden af foden sidder hovedsageligt tre ledbånd, som sammen bidrager til grundstabiliteten i foden.

Ved visse skader påvirkes flere ledbånd samtidigt med en ofte kraftigt nedsat stabilitet i foden, som en direkte følge.
 

 

Billede

Anbefalede produkter

Innovative ankelbandage

Genoptræning

Genoptræning af muskulatur, balance og koordination vil altid være det vigtigste i efterforløbet på et forstuvet fodled. Der findes dog flere typer hjælpemidler, der ofte kan være til hjælp efter skadens opståen

Hvis stabiliteten i fodleddet bliver nedsat efter skaden, findes der effektive fodledsbandager som helt specifikt stabiliserer fodleddet for at genoprette grundstabiliteten i fodleddet.

Fodledsbandagen er specielt konstrueret, for effektivt at modvirke, at fodleddet kommer ud i skadelig yderstilling, og er altid fremstillet af et stift materiale med ekstra forstærkninger for optimal stabilitet.