MENISK SKADE

Vi har to menisker i hver knæ. De ligger mellem lårbensknoglen og skinnebensknoglen og fungerer som støddæmpere når vi går, løber, springer mv. Herudover menes menisken også at spille en rolle i stabiliteten af knæet. Menisken er en slags bindevævsskive der ligger oven på brusken, og har derfor en beskyttende virkning på brusken i knæet også.

Når der tales om meniskskade refereres der ofte til en revne i menisken. Dette kan medføre at der sidder en flap eller et stykke af menisken, der kan komme i klemme i knæleddet og skabe aflåsninger i knæet. Ligeledes kan det give en smuttende eller klikkende fornemmelse i knæet ved bevægelse.

Skaden kan ske ved et traume som fx et vrid i knæet eller en forkert bevægelse. Rejse sig fra hugsiddende stilling kan også nogle gange være nok til at beskadige menisken. Ydermere kan menisken skades over tid, altså være aldersbetinget.

 

 

 

Billede

Anbefalede produkter

Historisk er mange blevet opereret for meniskskader men de senere år bliver flere og flere behandlet konservativt. Initielt med aflastning og herefter gradvist øgning af belastning og progressiv genoptræning / styrketræning. Specielt ved instabilitetfornemmelser kan knæbandager spille en afgørende rolle og give stabilitet og derved smidiggøre / øge potentialet for genoptræningen.