Formthotics indlæg - spørgsmål & svar!

Formthotics giver dig et balanceret og stabilt fundament for resten af kroppen. Tænk på din krop som et hus og dine fødder som dets fundament. Ligemeget hvor solide væggene er, er huset kun lige så stabilt som dets fundament.

Ofte stillede spørgsmål omkring Formthotics indlægssåler

Hvorfor skal jeg bruge Formthotics?

En individuelt tilpasset sko skal ikke ”gås til”.

Det meste fodtøj bliver masseproduceret, og er defor lavet til at passe en gennemsnitsfod. Men, din fodform er lige så individuel som dig. Formthotics tilpasser dit fodtøj til din fodform på få minutter.

En individuelt tilpasset sko minimerer risikoen for skader og holder dig længere tid på benene.

Da Formthotics er udviklet af Specialister indenfor Sportsmedicin, er de lavet til at holde dig på benene længere og med øget komfort ved at:

 • Kontrollere overpronation

 • Støtte foden ved for stor udadrotation

 • Give god svangstøtte

 • Minimere fodbevægelsen i skoen

 • Give god stødabsorbering

 • Øge komforten

 • Reducere træthed i fødder, ben og muskler

Formthotics giver dig et balanceret, stabilt fundament til resten af kroppen. Tænk på din krop som et hus, og på dine fødder som dets fundament. Uanset hvor solide væggene er, er huset kun så stabilt som sit fundament.

Hvordan virker Formthotics på mine fødder?

Formthotics fuldender alle typer og modeller af sports-, fritids- og hverdagssko. Formthotics forener fordelene ved en individuel kundetilpasset sportssål og et effektivt stødabsorberende materiale med de tekniske karakteristika, der er i højkvalitets-sko/støvler. Sportsfolk, som har brugt individuelt tilpassede såler melder om bedre balance, bedre kontakt med underlaget, bedre komfort samt betydelig nedsat træthed i fødderne.

Formthotics bliver tilpasset både foden og skoen på en simpel og præcis måde. De ændrer sig en anelse i løbet af de første 3 dage, idet de tilpasser sig til kroppens og skoenes bevægelser under sport og aktivitet.

Formthotics kan let flyttes fra fra en sko til en anden uden speciel tilpasning, såfremt det er samme skotype.

Er Formthotics sikre at bruge?

Formthotics er så brugervenlige og sikre som dine egne, naturlige fodaftryk. Når du starter med at bruge Formthotics kan det godt være, at dine fødder skal bruge op til tre dage til at vænne sig til at bruge Formthotics.
 
Dette er på grund af, at dine fødder får så meget støtte og kontrol som de aldrig har haft før. Hvis Formthotics stadigvæk ikke føles korrekt og behageligt efter tre dage, så kan de til hver en tid blive tilpasset og justeret.
 
Kan jeg vaske mine Formthotics?

Ja du kan. Du kan simpelthen bare vaske dem i varmt eller koldt vand tilsat tensider, skyl, tør dem med et håndklæde og sæt dem tilbage i skoene.
 
Det unikke materiale der er brugt til Formthotics har en kemisk krydsforbundet, lukket cellestruktur, så det absorberer ikke sved og kan tilmed tåle vand.
 
Passer mine sko til Formthotics?

Formthotics supplerer funktionerne og mulighederne i alle typer og modeller af sportssko, fritidssko og hverdagssko. Formthotics kombinerer fordelene ved en individuelt tilpasset sportssål og en effektiv stødabsorbering fra dine topkvalitetssko og -støvler.
 
Sportsfolk som bruger specialtilpassede skoindlæg rapporterer om bedre balance, bedre føling med overfladen under foden, hurtigere benbevægelser, større komfort og mindre afkræftelse.
 
Formthotics er specialtilpasset til både fødder og sko i kun ét simpelt og præcist trin. Formthotics ændrer sig en smule de første tre dage efter de er taget i brug for at justere de dynamiske aspekter fra kroppen og skoen under udøvelsen af din sportsgren eller aktivitet.
 
Hvor lang tid holder mine Formthotics?

Formthotics er lavet af Formax-skum, som er et meget holdbart materiale.
 
Indlæggenes levetid er dog afhængig af aktivitetsniveau, hvorfor professionelle ofte slider Formthotics hurtigere end rekreationelle sportsfolk.
 
Skal jeg bruge Formthotics hele tiden?

Teoretisk set, ja! Formthotics burde altid blive brugt mens man dyrker sport og generel træning. Så snart man bliver vant til den komfort, støtte og stødabsorbation Formthotics giver, vil du garanteret gerne selv bruge dem hele tiden.
 
Hvad er Formthotics lavet af?

De er lavet af en unik type af kemisk krydsbundede lukkede celler af polyethylene (forkortet PE). Denne skum er komplet termoformbar hvilket betyder, at de kan formes ved relativt lave temperature. Skummet er desuden et meget effektivt stødabsorberende materiale. Dets lukkede cellestruktur betyder at det er hundrede procent vandafvisende og det absorberer ikke bakterier.

Formthotics indeholder nu Ultrafresh - Ultrafresh er et internationalt anerkendt tensid som aktivt vedligeholder hygiejnen. Uafhængige laboratorietests viser at Formthotics skummet har en hundrede procent overfladehæmning af A.niger og S.aureus.
 
Hvad er Formthotics?

Formthotics er en revolutionerende type af specialtilpassede indlægssåler til alle typer af sko (herunder sportssko, fritidssko og arbejdssko) som enhver aktiv person kan bruge for at forebygge skader, forbedre komforten og maksimere ydeevnen. Formthotics kan specialtilpasses til din unikke fodform i din sko - blot i løbet af få minutter.
 
Hvad hvis jeg har en skade?

Hvis du har en betydelig skade enten i den nedre ryg eller foden, anbefaler vi at du søger hjælp og vejledning hos en fysiolog eller læge inden du bærer Formthotics. Ligeledes hvis du bruger en ortose. Disse tilfælde af ryg- og fodskader kræver ekspertopmærksomhed fra en trænet specialist.
 
Hvad hvis jeg stopper med at bruge Formthotics?

Du vil garanteret ikke stoppe med at bruge Formthotics når du først har prøvet dem. Skulle du alligevel stoppe med at bruge Formthotics, vil du stadig bevare nogle af de fordele Formthotics har haft på dine muskler, reflesker og blodcirkulation i nogen tid. Dine kurver vil ikke så nemt "kollapse" som hvis du ikke havde benyttet Formthotics.
 
Hvem designede Formthotics?

Formthotics blev designet og opfundet af Dr. Charlie Baycroft (Technical Director of Foot Service International) i tæt samarbejde med og gode råd fra podiatrister, specialister indenfor sportsmedicin og fysioterapeuter. Formthotics er bestemt en multidiciplineret indgangsvinkel til behandling af fodskader og benskader.
 
Formthotics er blevet gennemtestet på klinikker for sportsmedicin og har vist at reducere faktorer relateret til skader tre gange så effektivt som normale indlægssåler i de fleste sportssko.
 
Formthotics er udviklet og fremstillet i New Zealand.
 
Hvem bruger Formthotics?

Da man ikke kan se Formthotics i skoen kan man ikke umiddelbart vide, hvem der bruger dem og hvem der ikke gør. Men i princippet kan alle bruge, og drage nytte af, Formthotics indlægssåler. På de nedenstående links kan du få besvaret eventuelle spørgsmål omkring brugen af Formthotics indlægssåler.
 
Hvorfor er det en god idé at bruge Formthotics?

En specialtilpasset sko behøver ikke at blive "gået til". Det meste fodtøj er masseproduceret og er derfor fremstillet til at passe til en gennemsnits fodform - men ens fodform er lige så individuel som du selv er. Formthotics former sig efter din unikke fodform i din sko - på blot få minutter.
 
En specialtilpasset sko minimerer risikoen for skader og holder dig på benene længere. Da Formthotics er designet af specialister indenfor sportsmedicin, holder de dig på benene længere tid og giver mere komfort ved at:

 • Kontrollere og korrigere pronation
 • Støtte overbelastede fødder
 • Yde god støtte til fodkurverne
 • Minimere bevægelse af foden i skoen
 • Absorbere stød
 • Øge komforten
 • Reducere træthed i fod, ben og muskler
 • Tillade hurtigere restitution efter træning

 
Formthotics giver dig et balanceret og stabilt fundament for resten af kroppen. Tænk på din krop som et hus og dine fødder som dets fundament. Ligemeget hvor solide væggene er, er huset kun lige så stabilt som dets fundament.