Support during Activity,
taking you further.

NYHED!

Ny bandageserie 

fra svenske MediRoyal

Materialet til den aktive livsstil

 

SRX® serien er designet til at støtte personer under aktivitet. Det nye innovative SRX® materiale har en tredimensionel tekstiloverflade, som giver både elasticitet og kompression. Kernen i materialet er lavet af CR-skum, der indeholder lukkede mikro luftceller, som resulterer i at materialet har en lav vægt, god varmeisolering og ikke absorberer fugt.

SRX® materialet er på indersiden lamineret med Mediroyals Neptune™ materiale, som er hydrodynamisk, komfortabel og hurtigt tørrende. De nye materialer, i kombination med et funktionelt design, og den Skandinaviske arv, som værdsætter en aktiv livsstil, er alle essentielle dele af SRX® bandageserien.

SRX BANDAGER TIL DEN AKTIVE LIVSSTIL

Knæsmerter

Oplever du knæsmerter og gener i forbindelse med fodbold, eller anden sport, så kan der være tale om overbelastning, som typisk sætter sig i væv, sener og muskulatur omkring knæleddet.

SRX850 knæbandagen er en simpel bandage, som giver støtte og kompression til knæleddet. Bandagen er lavet i 3mm SRX-materiale og har et anatomisk design. Varmeisolationen, som materialet giver, og kompressionen er god til knæet hvis du har lokal hævelse, inflammation, mild instabilitet eller midlertidig knæsmerte f.eks. pga. overbelastning.

Kompressionsbuks/shorts

Har du fået en forstrækning, fibersprængning eller anden form for skade, i enten lårmuskulaturen, ballerne eller i lysken, så kan SRX varme & kompressionsbuks være løsningen. 

SRX880 fungerer som både kompressions- og thermobuks hvilket giver rigtig gode arbejdsvilkår for en øget blodgennemstrømning, som gavner overbelastede eller skadede muskelfibrer, led og sener. SRX880 er lavet så de fylder mindst muligt, for at de f.eks. kan bruges under træningsshorts. De er lidt højere bagpå for at give øget varme til lændeområdet.

Skulderskade

Skulderskader i forbindelse med sport, opstår typisk i sportsgrene hvor du har gentagende bevægelser med gentagende bevægelser. Særligt håndbold, badminton, tennis, volleyball hvor der er mange bevægelser over hovedhøjde og med belastning på, men andre sportsgrene som f.eks. golf, boksning og svømning kan også give skulderskader. 

SRX810 skulderbandage kan fås med stropper (SRX811) for individuel og ekstra stabilitet til skulderleddet. En overbelastningsskade pga. mange gentagende repetitioner, som danner mikrotraumer i vævet eller et trauma som rifter eller overrivning af senerne omkring skulderleddet.

Ankelskade

At forvride eller forstuve foden i forbindelse med, at man træder eller lander forkert, og hvad enten det er i løb eller spring, gør ondt. En forstuvning kan også ske i en let eller svær grad. Men selv skaden ikke er alvorlig, i form af ledbåndsskade eller brud, kan der være smerte og ubehag og der kan gå uger før generne har fortaget sig.

SRX875 er en stabil ankelbandage med snøre, som kan bruges til mekaniske støtte og stabilitet over ankelleddet efter milde til moderate forstuvninger. Bandagen kan også bruges til at give støtte til en instabil ankel under aktivitet.  

IKKE ALLE BANDAGER ER ENS


PASFORM = STØRRE KOMFORT OG MOBILITET

BEDRE MATERIALER = HJÆLPER MOD DIN DIAGNOSE

SKANDINAVISK DESIGN, UDVIKLING OG KONTROL = OVERHOLDER ALLE EU-NORMER

HVORFOR HJÆLPER KOMPRESSION PÅ EN SKADE

REDUCERER HÆVELSE: Hævelse er kroppens måde at beskytte en skade på og få friske celler til skaden/området, men det er ofte kontraproduktivt for helingsprocessen. Komprimering af skaden hjælper med at reducere og forhindre hævelse

REDUCERER SMERTE: Hævelse forårsager også mere smerte til skaden, da det lægger et stort pres på det skadede område. Da komprimering kan reducere hævelse, hjælper det også med at mindske din smerte.

ØGER BLOD OG VÆSKE CIRKULATION: Når det gøres korrekt, kan kompression hjælpe med at forhindre ophobning af lymfevæsker, som skal flyde korrekt for at transportere affaldsstoffer fra celler og væv. Det hjælper også med at få ilt- og næringsrigt blod til skaden for at give næring til celler og væv for forbedret heling = hurtigere helingsproces.

Kompression

TIL DEN AKTIVE LIVSSTIL

TIL SPORT PÅ ALLE NIVEAUER
& TIL HAVE ELLER FYSISK ARBEJDE

Særligt god til aktivitet

Uanset hvilken sportsgren du dyrker, er risikoen for skader til stede. Der er dog forskel på hvilke type af skade der oftest sker, alt afhængig af sportsgrenen. Golf har f.eks. ikke så mange faldskader sammenlignet med håndbold. Men med det sagt er det jo altid muligt at træde forkert og falde. Er du uheldig så står du med en forstuvning. 

De største sportsgrene i Danmark er Fodbold, Gymnastik, Svømning, Golf, Håndbold og Badminton.*

SRX bandageserien tilbyder bandager til alle typer af skader, og de fleste bandager er tilgængelige I flere støtteniveauer, alt afhængig af skadesomfanget. Bandager kan bruges til både akutte skader og kroniske skader.

Alle kan bruge SRX bandagerne - lige fra eliteatleten til dig, som har tendens til at få ondt i skulderen eller lænden efter en dag i haven.  

* 2020

Kompressionsstrømper

SRX bandageserien indeholder også kompressionsstrømper. Kompressionsstrømperne er udviklet i samarbejde med det svenske håndboldforbund til brug på de svenske herre- og damelandshold.

Strømpen har en graderet medicinsk kompression, svarende til kompressionsklasse 2, for at bekæmpe muskeltræthed i lægmusklerne under udholdenhedssport. De er lavet af en unik fibersammensætning, der kombinerer holdbare og behagelige
bambusfibre med aktiv antimikrobiel effekt fra kul, sammen med nylongarn. Det elastiske garn, der er brugt, er latexfri lycra.

SRX® strømpen har et anatomisk design med et større lægareal og en forstærket ankeldel, hvor kompressionen graderes af. Både tå- og hældelene er blevet forstærket for en øget holdbarhed under ekstremsport. Den øverste del af strømpen har en fleksibel zone for at forhindre ubehag, hvor strømpen slutter. Strømpens længde er lavet fleksibel, så den passer til både normale og lange skinneben. 

Kompressionsstrømperne kan give mindre muskeltræthed, forbedre helingen, forebygge ødemer efter traumer og øge bevægeligheden i leddet.

I håndbold er SRX kompressionsstrømperne særligt gode, da de giver en rigtig god kompression, set i forhold til bevægelserne i sporten. De sørger for at øge blodcirkulationen, hvilket medfører at grænsen for muskeltrætheden forhøjes, og at restitutionstiden forkortes.  

Ankel

Ryg

Knæ mild

Knæ moderat/høj

Skulder

Hånd og albue