Formthotics FORSKELLEN!

Formthotics ™ er brugertilpassede ortoser, designet til at give den støtte og komfort, du har brug for. Med et unikt design og fremstillingsproces, har Formthotics™ skabt særlige kendetegn, der giver de ultimative fodortoser, som passer helt naturligt til dine fødder.

Formthotics ™ er brugertilpassede ortoser, designet til at give den støtte og komfort, du har brug for.


Med et unikt design og fremstillingsproces, har Formthotics™  skabt særlige  kendetegn, der giver de ultimative fodortoser, som passer helt naturligt til dine   fødder.

 

 

TERMOFORMBARE

Formthotics ™ er varmestøbt til din fod for en virkelig skræddersyet pasform, bedre støtte og kontrol.

Termoformningen optimerer ydeevnen af ​​Formthotics ™ og skaber en tæt, individuel tilpasning mellem fod og fodtøj.

Formthotics ™ kan termoformes et utal af gange og vil bevare deres nye form (selv efter intens brug og genopvarmning) og dermed sikre en varig, total støtte.

Formthotics ™ er formbar ved relativt lave temperaturer.

Til sammenligning kan de fleste andre skumortoser, der er formstøbt - typisk EVA (ethylenvinylacetat) skum - ikke støbes effektivt eller genstøbes. Varmen og den kompressionsstøbende fremstillingsproces ændrer EVA cellestrukturen, forhindrer skummet i at holde en ny form, når den er monteret;  dette tvinger skummet til at vende tilbage til den oprindelige fremstillede form.

SVANGSTØTTE

Svangstøtten sikrer, at foden støttes i neutral position, og giver støtte på den mediale kant. Med den dråbeformede svangstøtte opnås langsgående, lateral og tværgående svangstøtte under metatarsalhovederne.

 

 

 

 

 

 

 

HÆLCUP
Den dybe hælcup giver øget støtte og kontrol rundt om hælen samtidig med stødabsorbering og minimering af stød op i hælen.

ANTIBAKTERIEL
Formthotics indeholder Ultrafresh, en antimikrobiel behandling, der påføres under fremstillingen. Ultrafresh bekæmper og tilintetgør aktivt mange af de bakterier, som skaber fodlugt og farvning. Ultrafresh holder fødderne sunde.

SKUMTYPER:

FORMAX™
Formax™ er lavet af højkvalitets polyethylen skum med lukkede celler. Skummet er fastere og vil holde den støbte form længere og mere præcist end EVA-skum. Den er fleksibel, let, støttende, vandtæt og modstandsdygtig over for svamp og skimmel. Er også allergivenlig. Formax™ fås i enkelt density (ét skumlag) og dobbelt density (to skumlag), som giver en hårdere, støttende base til kontrol og et blødere toplag for dæmpning. Det fås i en række forskellige tætheder (hårdheder i skummet) for at opfylde ydeevne og krav til komfort.

SHOCKSTOP
ShockStop er en EVA-polymer hybridskum til optimal stødabsorbering og -dæmpning. Den reducerer stød på muskler, led og sener og giver hurtigere resitution. Uafhængige tests har vist, at ShockStop er mere end dobbelt så effektivt end andre materialer til at absorbere stød.

Formax™ og ShockStop fremstilles på New Zealand af Ultralon Products. Ultralon er anerkendt som en af verdens førende inden for fremstilling af højkvalitetsskum med lukkede celler.

3D UDFRÆSET

Formthotics er fræset ud af en skumblok tredimensionelt. Denne proces skaber en ensartet skumstruktur på tværs af ortosen, og minimerer dermed trykpunkterne.

Formthotics bruger en unik fremstillingsproces, hvor skummet fræses fra en blok og ikke komprimeres eller sprøjtestøbes ligesom andre skumortoser.

3D-fræsningen sikrer, at strukturen på hæl, svang og forfod er understøttet på den korrekte måde og thermoformningen giver en skræddersyet pasform til fødderne.

 

FORM
Forskellige aktiviteter kræver forskellige typer af støtte og skal passe i forskellige sko til forskellige mennesker. Formthotics tilpasses kravene til de forskellige aktiviteter.

Formthotics har varierede bredde, længde, svangprofil, hæl, tåform og density (skum-tæthed), der passer til aktivitetsniveau og samtidig sikrer, at de passer i de sko, der er nødvendige til aktiviteten. F.eks. er der begrænset plads i fodboldstøvler, og man har ikke brug for den samme svangstøtte i forhold til andre aktiviteter så som løb, hvor der generelt er mere plads i skoen. Formthotics formerne er blevet udviklet igennem mange år i samarbejde med sportsfolk og medicinske fagfolk.