• Globus produktinformation

 • Ultralydsterapi

  Tilbage

  Ultralydsterapi  bruges i genoptræning og fysioterapi, både for sin dybe termiske virkninger, og for ikke-termiske og anti-inflammatoriske virkninger. Ultralydsbølger er lavet af højfrekvente lydbølger, der udsendes af en medicinsk anordning og anvendes på vævet til behandling ved hjælp af et håndstykke.

   

  Ultralydsterapi tilbyder en mekanisk stimulering til at forbedre heling af beskadigede væv af muskler, sener, ledkapsler, ledbånd og knogler. De terapeutiske virkninger af Ultralydsterapi omfatter forøgelse af cellestofskiftet og enzymatisk aktivitet, forøgelse af kredsløbet, elasticitet og viskoelastiske vævsegenskaber samt fald i smerteopfattelsen. Den termiske virkning af terapeutisk ultralyd øger vævstemperaturen og forbedrer dermed blodgennemstrømningen, hvorved der frembringes mere næring og ilt til det beskadigede væv. Dette kan anvendes til behandling af visse skader eller kroniske tilstande af bløddelsvæv.

   

  De ikke-termiske biologiske virkninger af Ultralydsterapi omfatter acceleration af healing, forbedring af regenerering og reparation af bløddelsvæv, øget syntese af celle-proteiner, ødem reduktion, bedre knoglereparation, mindre muskelkramper og smerter. De termiske virkninger af terapeutisk ultralyd omfatter alle ikke-termiske virkninger samt en stigning i fælles mobilitet, kollagen elasticitet, en reduktion i muskelkontrakturer, sener vævsreparation, løsning af kroniske inflammatoriske processer og reduktion af arvæv.

  Tilbage