• Globus produktinformation

 • Strømtype - INTERFERENS

  Tilbage

  Interferensstrøm

   

  Denne type strøm kaldes interferensstrøm, fordi den former og interfererer med bløddelsvævet på det punkt, hvor de to mellemfrekvente vekselstrømme skærer hinanden.

  Interferensstrøm (IFC) er en mellemfrekvent (2500 Hz – 4000 Hz – 10.000 Hz) sinusformet vekselstrøm med bred modulation karakteriseret ved dens evne til dyb vævspenetration, og den tåles godt, selv af de patienter der er mest følsomme for smerter.

  Den smertestillende virkning af den bipolære interferensstrøm med en modulationsfrekvens på mellem 0 og 200 Hz sendes til gate control-mekanismen for at stimulere den hæmmende mekanisme, blokere for overførselen af perifere smerter og fjerne smertestimulatorerne i det afficerede område på samme måde som en transkutan elektronervestimulations-strøm (TENS-strøm).

   


  Ved at variere frekvensen af den anvendte modulation kan der frembringes en motorisk stimulationsvirkning, som ved at aktivere muskelpumpen medvirker til at returnere det venøse blodflow.

   

  Kliniske anvendelsesområder
  Interferensstrøm er specielt tilpasset til brug ved behandling af artritis (gigt) i dybe led (hofte, lænderygsøjlen), dyb tendonitis (senebetændelse) og muskelhypotrofi af dybtliggende, normalt innerverede muskler.
  Interferensstrømsterapi anvendes i reglen ved fysioterapi med henblik på motorisk stimulation og af hensyn til dens smertestillende virkninger.

   

  Terapeutiske virkninger:
  Virkninger af motorisk stimulation:  Den fremprovokerer kontraktion af dybtliggende, normalt innerverede muskler

   

  Smertestillende virkninger: Den kan fremprovokere dilatation af blodkar, hvilket kan fjerne smertestimulatorer fra vævet som følge af det forøgede blodflow.

  Den anvendes til behandling af de følgende sygdomme:

  • Artritis (hofte, lænderygsøjlen og halshvirvelsøjlen)

  • Tendonitis: Tendonitis i hofte og skulder

  Tilbage