• Formthotics produktinformation

   

  Link til shop - SPORT modeller

   

  Link til shop - MEDICAL modeller


   

 • Formthotics indlægssåler - gør selv den bedste sko bedre!

  Tilbage

  Formthotics erstatningssåler er et unikt produkt til afhjælpning af smerter i knæ, hæl, skinneben og akillessene, nedsunken forfod samt almindelig ømhed og træthed i fødderne. Sålerne tilpasses til den enkelte bruger, hvorved der opnås personlig pasform.

   

  Vore dages hårde belægninger, såvel ude som inde (veje, fortove, terrasser, klinkegulve osv.) i kombination med massefremstillet fodtøj er hård kost for fødderne. Når underlaget er for hårdt til, at fødderne kan afsætte deres naturlige aftryk, som f.eks. i sand, flader de ud og får en unaturlig drejning, når foden sættes til under gang. Derved forhindres fødderne i at fordele legemsvægten, hvilket resulterer i, at de stød, der opstår, når foden sættes til, forplanter sig op gennem benene og belaster leddene. Gangen bliver mere stiv og robotagtig. Samtidig er det massefremstillede fodtøj lavet efter en gennemsnitsfod, der ikke tager hensyn til, at fødder er forskellige fra person til person.

   

  Formthotics erstatningssåler giver fødderne deres naturlige kurver tilbage ved at støtte fødderne på samme måde som f.eks. vådt sand. Det øverste lag af Formthotics er kurvet og bølget (som den naturlige og sunde fod), og underlaget er fladt (som sko). Da sålen i massefremstillet fodtøj i reglen er flad og ikke af samme facon som foden, udfylder Formthotics så at sige hulrummene mellem fod og sål, så de passer perfekt sammen. Den personligt tilpassede sål mindsker risikoen for skader, og man opnår korrekt fodstilling.

   

  Med Formthotics opnår man:

  • Kontrol/opretning af over-pronation (for stor indaddrejning)

  • Støtte af foden ved over-supination (for stor udaddrejning)

  • God svangstøtte

  • Minimal skridning af foden i skoen

  • Optimal stødabsorbering

  • Øget komfort

  • Mindre træthed i fod, læg og muskler

  • Mulighed for hurtigere genoptræning efter skader.

   

  Formthotics bruges med held til behandling af problemer med fødder og ben som f.eks. skinnebenssmerter ("shin splints"), hælsmerter, knæsmerter og akillesseneproblemer. Formthotics har opnået stor, medicinsk anerkendelse og anvendes af fagpersoner som fodterapeuter, fysioterapeuter, læger og kiropraktorer over hele verden. Formthotics gør det muligt at lindre og korrigere fodproblemer let og hurtigt.

   

  (Sålen leveres som en "blank" sål klar til individuel tilpasning efter patientens fod. Tilpasning af sålen sker ved hjælp af en maskine, der opvarmer sålen - direkte i skoen. Efter opvarmningen tages skoen på, og sålen former sig så omhyggeligt efter foden. Formthotics såler kan trimmes, klippes til, rettes til og ændres efter behov.)

   

  Formthotics er designet, udviklet og fremstillet i New Zealand. De fremstilles af et unikt, CFC-frit polyethylenskum, som er vandtæt, let, holdbart og stødabsorberende. For at sikre en ensartet cellestruktur i skummaterialet, bliver sålens form fræset og slebet ud af det rå PE-skummateriale i stedet for bare at presse den ud. Sålerne indeholder også Ultrafresh - det internationalt afprøvede middel mod svampe og bakterier - for aktivt at bevare god hygiejne. Tilpasningsprocessen sikrer, at Formthotics er formet efter patientens specielle fodform. Efterhånden som patienten bliver befriet for sine fodproblemer, kan det blive nødvendigt at gendanne eller ændre Formthotics, så de passer til patientens øgede aktivitetsniveau.

  Tilbage