• PRODUKTINFORMATION

 • Introduktion til kinesiotape

  Tilbage

  Kinesiotapening

   

  Introduktion

  "I begyndelsen af 1970'erne eksperimenterede japanske læger med alternative behandlinger, såsom behandling med ultralav temperatur, til ortopædiske lidelser. Mange diagnoser krævede operation og/eller indlæggelse. Andre kunne ikke behandles effektivt. Efter at have studeret kinesiologi og efter at have taget en afsluttende eksamen fra en kiropraktorskole i USA, blev jeg optaget af at kombinere disse to principper og udvikle en lettere og mere effektiv behandlingsmetode.

   

  Efter en lang forsøgsperiode udviklede jeg så i 1973 "Kinesio Taping"

  De fleste patienter kom til min klinik som en sidste udvej mht. deres kroniske sygdomme/funktionelle lidelser. Kinesio® tape har givet virkeligt gode resultater mht. de pågældende sygdomme/lidelser, som ikke var blevet kureret af andre behandlinger.

   

  Efterhånden som undersøgelsen skrider frem har effektiviteten af tapening overgået de oprindelige forventninger. Tapening afslapper ikke bare muskelspændinger, men forbedrer også blod- og lymfegennem-strømningen og er effektiv til neurologiske symptomer via hudstimulation. Efterhånden som tape og tapeningteknikkerne er blevet bedre, er antallet af applikationsmåder steget. Alt mit tidligere arbejde er blevet samlet i denne bog for at gøre den mere praktisk og lettere at forstå vha.

  beskrivelser af forskellige symptomer og tapepåsætninger.

   

  Kinesio® Taping bliver stadig bedre. Indsamling af erfaringer og data fra forsøg og virkelige behandlinger kan resultere i udvikling af nye behandlinger med tapening. Mit håb er, at læseren snart må blive befriet for sin pine."

  Dr. Kenzo

   

  FYSIOLOGISKE VIRKNINGER:

  At strække eller IKKE strække.. Anbefalet elasticitet af Kinesiotape er til denne teknik fra 130-140 % af dets oprindelige længde. En ting, der er vigtig at huske, er, at tapen lægges på USTRAKT på beskadigede muskler. I dette tilfælde strækker vi huden på det afficerede område før påsætning af tapen. Dette gøres ved at strække muskler og led i det afficerede område. Efter påsætningen vil den tapede hud danne "rynker", når huden og musklerne igen trækker sig sammen til deres normale position. Når huden løftes vha. denne teknik, forbedres blod- og lymfegennemstrømningen under huden. Tapet område danner "rynker", og derved forøges pladsen mellem huden og musklerne, og lymfegennemstrømningen fremmes.

   

  Hvis det derimod er led og ledbånd, der er beskadiget, skal tapen STRÆKKES før påsætning på huden. De beskadigede led eller ledbånd er ikke i stand til at fungere normalt og skal korrigeres vha. strakt tape. Det er desuden vigtigt at lægge mærke til, at selv om det afhænger af skaden, om tapen skal strækkes eller ikke strækkes, så betyder det ikke, at selve påsætningsteknikken skal ændres.

  Tilbage