• TEST AF PRODUKTER


 • Genoptræningshistorier om Kneehab

  Læs hvad brugerne siger om Kneehab knærehabilitering.

  Se her


  Forsvaret har testet Formthotics

  HJV og Forsvarets 3 værn har stillet personel til gennemførelse af march København-Nijmegen. I Nijmegen vil holdene deltage i marchen 3 x 40 KM. I alt en tur på 773 KM.

   

  Turen gennemføres i perioden 29/6 til 14/7 2002 med deltagelse af 50 mand. Sports Pharma har tilbudt march-deltagerne Formthotics såler, og efterfølgende bedt dem udfylde et spørgeskema. 


  Virksomhedstest af Formthotics

  Virksomhedstest over 3 måneder med Formthotics

  I alt 12 personer (søjle 13 er et gennemsnit)

  Smerteskala 1-5 (%=100%) * I alt 12 personer (søjle 13 er et gennemsnit)

  Blå = Før; Lilla = Efter.Resultat: Færre problemer med smerter


  Tilfredshedsundersøgelse-Formthotics

  Test gennemført på en Møbelfabrik. 100 ansatte fik lagt Formthotics i deres sko:

   

  Resultat af tilfredshedsundersøgelse

  Meget enig

  Enig

  Ved

  ikke

  uenig

  Meget uenig

  Jeg har været glad for at gå med mine Formthotics

  86

  14

   

   

   

  Mine Formthotics har forbedret pasformen i mine sko

  57

  43

   

   

   

  Mine sko er mere behagelige på arbejde, når jeg går med Formthotics

  71

  29

   

   

   

  Mine fødder er ikke så trætte ved slutningen af dagen, når jeg går med Formthotics

  43

  29

  14

  14

   

  Jeg kan udføre mine arbejdsopgaver med færre gener, når jeg bruger Formthotics

  43

  43

  14

   

   

  Mine arbejdsstøvler bliver ikkke slidt så hurtigt

  0

  14

  71

  14

   

  Jeg kan stå i længere tid, når jeg bruger Formthotics

  29

  57

   

  14

   

  Formthotics har gjort mit arbejdsfortøj meget behageligt

  57

  43

   

   

   

  Vil du anbefale Formthotics til dine arbejdskolleger?

  100

   

   

   

   

   


  Gang og skoindlæg

  Skoindlæg kan lindre smerter i lænderegionen (lumbago)

   

  NEW YORK (Reuters Health) - De fleste tilfælde af kroniske smerter i lænderegionen kan skyldes abnorm gang, siger amerikanske forskere. De rapporterer, at brugen af korrigerende skoindlæg ser ud til at yde mere effektiv lindring af rygsmerter end standardbehandlinger.

  "Det er vigtigt at erkende, at patienter med kroniske smerter i lænderegionen ikke halter, fordi de har ondt. De har snarere ondt, fordi de halter", siger undersøgelsens forfattere Dr. Howard Dananberg fra Bedford, New Hampshire og Dr. Michelle Guiliano fra Temple University Health Systems i Philadelphia, Pennsylvania.

   

  Amerikanere, der lider af kroniske smerter i lænderegionen, bruger milliarder af dollars om året i deres søgen efter lindring

  Dananberg og Guiliano undersøgte gangen hos 32 patienter med smerter i lænderegionen. Hver enkelt forsøgsperson havde allerede fået en række standardbehandlinger (herunder manipulation af rygraden, fysioterapi, terapeutiske injektioner og/eller operation). Ingen af dem havde dog hidtil givet væsentlig smertelindring.

  Alle patienter fik påvist abnorm gang. Forskerne udstyrede forsøgspersonerne med specialdesignede skoindlæg, der skulle korrigere disse ubalancer.

  Resultatet var, at 84 % (27) af de 32 patienter oplevede bedring ifølge de undersøgende læger, med symptomlindring påvist over en dobbelt så lang periode som ved tidligere arbejder. Den gennemsnitlige opfølgningstid for deltagere i denne undersøgelse var næsten 14 måneder over for en standardopfølgning på 2-4 måneder i undersøgelser.

   

  Patienterne angav et gennemsnit på 66 % reduktion af smertesymptomer, en lindring, som ifølge forfatterne er næsten dobbelt så stor som hos patienter behandlet med traditionel behandling af rygsmerter i en tidligere undersøgelse.

  Dananberg og Guiliano forklarer, at gangabnormiteter kan resultere i overanstrengelse af musklerne og en svækkelse af lændedisci, som i kombination med et mindre eller større uheld kan udløse rygskade og kroniske smerter.

   

  Forfatterne konkluderer, at deres fund fremhæver betydningen af at undersøge gangen som en mulig årsag til kroniske eller akutte, tilbagevendende smerter i lænderegionen.